Latasin netistä ilmaisen sisustussuunnittelu ohjelman, Room Arranger, kokeilu version. Miehen mittojen mukaan piirsin kämpän pohjapiirrustuksen. Jossain lirisee, joko mitoissa tai sitten asunto levenee loppua kohden. Konelle on ladattu myös Ikean keittiösuunnittelu ohjelma ja sillä on tullut suunniteltua, jos jonkin näköistä kyökkiä. On vaan hermoja raastavaa puuhaa.

Olemme arponeet parketin hiomisen ja lakkaamisen sekä sen pois heiton väliltä. Laminaatti tuntuisi fiksummalta lapsiperheelle, eikä naarmuinen parketti innosta. Isä haluaa, että laitamme keittiöön ja eteiseen klinkkerin. Anopilta ei ole viellä tullut sisustus ideoita.

Kysyin mieheletä, oliko asunto viellä yhtä kiva, kuin nähdessämme sen ensimmäistä kertaa. Vastauksesta päätellen ei, mutta kivan siitä kuulemma saa. Kosteusmittauksessa paljastui, että kylpyhuoneessa on laatoitettu muovimaton päälle, ei kuulemma haittaa. Ja saunassa on joku tuuletusaukko.

Mies unohti mitata ikkunat ja merkitä pistorasioiden paikat. Ja terassi kaipaa myös remppaa. Ihanaa päästä mylläämään mullan kanssa. Josko tänä kesänä saisin pidettyä kukat hengissä. On muutama kesä tullut jo harjoiteltua.