Tänään alkoi sitten remontin teko. Appiukon kanssa kurvasin aamulla kämpille ja hetken ihmettelimme siinä asuntoa. Appiukko, kun ei ollut viellä siellä viraillut. Sitten vaan ruuvinväännintä ja meisseliä kehiin ja kaappeja irroittelemaan. Uskomatonta, miten pahaa jälkeä sitä voikaan asunnossa saada pelkällä ruuvarilla ja vasaralla! Yläkaapit irtosivat suht kivuttomasti. Kaappien hyvää laatua ihmettelime, kun olivat kuitenkin miltein yhtävanhoja, kuin minä. Eikä mistään kohden viilutukset repsottaneet. Kauppasin appiukolle vanhaa köökkiä mökille, mutta en sitten tiedä innostuiko. Jos ei, niin roskiin lähtee. Liesituulettimen olisi vienyt, mutta kun oli hormillinen malli, niin ei sillä mitään tehnyt. Hyvin tuntui toimivan, mutta niin järkyttävän ruma. Sellainen ruskea/vaalea hökötys. Kun yläkaapit oli saatu irrotettua, joutui appiukko lähtemään töihin. Siinä sitten tutustuin pikaisesti asuinalueemme odekaan ja sen ankeaan tunnelmaan. Lapsilla ei sinne ole asiaa, ilman aikuista. Pari lihapasteeja ja cokis korvasivat terveellisen lounaan. Sitten ei muuta, kun siivoamaan kaapit järjestykseen, irroittamaan alakaappien ovet. Listatkin lähtivät kätevästi ruuvarilla irti ja liukovikin irtosi, sitä hetken ihmeteltyäni. Vaati tosin vasaraa ja käsin piti ruuvit ruuvata. Lopuksi otin viimeiset mitat keittiöstä ja sitten pihasta. Terassin katolle piti kiivetä, että sain mitat valokatteelle. Hyvin se ilman tikkaita onnistui. Sen jälkeen tuli ukko ihmettelemään tuhoa, jota aikaan olimme saanneet ja kun lähti mestaria vastaan, pistin lihoiksi yhden ison kaapin. Kyllä siihen sai amerikkalaisen jalkapallon otteitta käyttää. Taklausta, taklausta ja taklausta. Irtosi kuitenkin ja melkein rysähti meidän keraamisen lieden päälle. Onneksi ei, olisi kyllä itku päässyt.

Suunnitelmat on nyt hyvässä vauhdissa. Hassusti vaan se kyökin hinta kokoajan nousee, kun mies keksii lisää haluttavaa ja sitten lisäilen viellä omia juttuja. 2000€:sta olemme jotenkin onnistuneet kipuamaan 3000€:oon ja tuohon ei edes sisälly sitä liesituuletinta! En tiedä miten sekin onnistui. Parketti säästetään olohuoneessa ja eteis sekä käytävä tilloissa. Laminaattia tulee keittiöön sekä makkareihin. Pikku vessaan tahtoisin myös laminaatti lattian, tiedän kyllä, että mikään järkevä ratkaisu se ei ole. Joten sitä en sinne taida edes saada. Budjetti se vaan nitisee ja natisee liitoksissaan. Pitää hiukan viellä viilailla ja karsia turhia pois ja säästä niitä must juttuja ainoastaan. Toivon, että en joudu keittiön kiinnitys talkoisiin. Se on varmasti niin kenkkua hommaa, että purkaminen käy pelkästä huvista. Miten se onkin helpompi hajoittaa, kuin korjata?

Ikeasta emme saaneet vielläkään ostetuksi keittiötä, jo pelkkä ihmettely vei taas tunnin, vaikka suunnitelman piti olla valmis. Kissan viikset. Tuleekohan siitä valmista koskaan?