Remontti etenee, ihanaa. Mutta ei tarpean nopeasti...kiire tulee. Koko viikonlopun olemme remontoineet. Olohuoneen seinä on maalattu kahdesti ja sitten loppui maali. Kolmannen kerroksen tarvitsisi ainakin. Helvetin ärsyttävää touhua, kunnollista ei saa kerralla. Kaupoille ei myöskään kannata mennä väsyneenä. Oatimme koristekivea vain 60cm verran keittiön seinään. Miksi ihmeessä?! Tarkoitus kun olisi, että sitä tulisi ainakin n. 120cm korkeuteen asti. Noh..onneksi niitä ei viellä edes olisi päässyt laittamaan seinään.

Makuuhuoneet ovat miltein valmiita. Ainoastaan meidän makkarin seinä kaipaa punaista tussia. Tapetin saumoista loistaa valkoinen. Ei mitään, mitä ei tussilla saisi korjattua. Muutoinkin meidän makuhuone on vähintäänkin...mielenkiintoinen. Lattiat puuttuvat ja kaapit. Eteinen ja käytv' miltein valmis. Tapetointi on ihmeen helppoa. Ja helpointa, kun seinä liisteröidään ja tapetti lyödään siihen kiinni. Lasten leikkiä! Olen aina luullut, että tapetointi olisi vaikeaa ja hermoja raastaavaa puuhaa. Tapetti valinnat ovat olleet onnistuneet...paitsi meidän makkarin tapetti, jonka mies kävi sooloillen ostamassa. Mutta noh...eiköhän siitäkin ihan kiva tule pienellä sisustamisella. Ja eteinen on todella ihana, vaikka en pitänytkään ukkojen visiosta, mutta seinässä se toimi täydellisesti. Omatkin ideat ovat onnistuneet todella hyvin, vaikka on hirvittänyt. Olohuoneen seinä on ruskea ja väriä hirvitti ostaa, mutta se oli ihan nappi valinta.

Tänään, kun tutkailin eteistä ja lastenhuoneita, jotka ovat eteisen molemmin puolin, tuli väreistä mieleen karkki. Limenvihreä, maitokaakaon ruskea ja vaaleanpunainen. Tykkään. Vaikka nyrpistelinkin ruskealle nenääni, kun mies esitteli tapettiostoksiaan. Toivottavasti olohuoneen tapetit ovat kivat, sillä tapetissa vivahtaa persikan sävyä...enkä oikein pidä siitä. Ihmeen paljons aimme tänään aikaan. Meidän makkari tapetoitiin valmiiksi, eteisestä jäi ainoastaan 20cm pituudelta seinää tapetoimatta ja käytävästä toinen seinä. Tapettia on tullut tänään laitettua seinään n. 30m. Lastenhuoneisiin meni molemmissa yksi päivä, niin nyt meni yksi päivä ja tapettia saatiin seinään saman verran, kuin lastenhuoneissa. Tapetti vaan katonrajaan, rullataan alas ja katkaistaan mattoveitsellä. Ja sitten kuprut suoriksi lastalla.

Mutta, jotta ei kuulostaisi niin ruusuiselta, niin perjantaina olimme valmiita lyömään hanskat tiskiin, kun kaikki meni päin mäntyä. Podimme molemmat RM:ää (remonttimigreeniä) ja tuntui, että yksipäivä ei riitä mihinkään.

Apujoukoille pitää keksiä jotain kivaa, ilman heitä emme todellakaan olisi edes voineet alkaa remontoimaan (kun emme osaa).