Ideoimme ensiksi Mestarin kanssa lopun asunnon remonttia ja sitten yhdessä kahdestaan. Laitoimme paperille, eteistila punertavaa, käytävä rusehtavaa, olohuone vaaleaa ruskeata tai vastaavaa. Eteistilasta halusin pirteämpää väriä, joka myös näykyisi käytävään sekä olohuoneeseen. Lämpimiä värejä ja rohkeaa. Mies viellä vannotti, että siinä pysytään. Lattiaksi pähkinä laminaatti, paitsi lasten huoneeseen (luojan kiitos, heitämme parketin menemään) valeaa puuta. Tänään mies sitten kävi ostoksilla mestarin kanssa ja miehellä oli paperit sekä halu pysyä suunnitelmassa (itse sanoin, että kannattaa kuunnella Mestaria, mutta että saataisiin edes jotain sinne päin, mitä tunnelmaa hain). Tulos, vaaleanrusekata ja vaaleaa tapettia, jotain punertavaa (josta en tiedä minne se menee, makkariin?) ja valeaa keltaista tapettia, joka eteiseen kai? Väritys, aika neutraali ja varma..ei rohkea.  Tosin, eipä se alkuperäinenkään ollut mikään kuningas idea.

Oikeastaan, jos vain minä saisin päättää, tulisi meille olohuoneeseen yksi seinä, joka olisi turkoosi. Keittiö olisi maalaishenkinen vaalea (mitä se tulee olemaan), seinä tiiltä ja seinässä kaariovet, vanhan malliset, joissa peilit. Eteinen olisi iloisen värinen ja käytävä täynnä tauluja, rohkeita ja erinlaisia. Makuuhuone olisi tunnelmaltaan hieman hämärä ja siellä olisi myös taulu alastoman naisen profiilista takaapäin, istumassa jalat koukussa, hieman sivuttain.

Mutta asunnosta tulee (kompromissi): Pienten lasten huoneesta tulee pieni lumottu metsä. Seinissä on limeenvihreitä kukkia ja ikkunaseinä on joko limeenvihreä tai kellertevä (riippuu valosta, valitettavasti), verhoiksi tulee valkoiset verhot, joissa puut, jos vain löydän. Lamppuna on aurinkovalaisin ja yölampuksi tulee joko kuu tai tähti (poikamme rakastaa kuuta ja tähtiä), jos rahaa jää, toteutamme tähtitaivan kattoon. Esiteinin huoneesta tulee valeeanpunainen. Ikkunaseinä on hennon vaaleanpunainen ja patteri hennon vaaleansininen. Vastapäisessä seinässä on valkomusta raidallinen tapetti ja muihin seiniin tulee vaaleanpunainen kukilla ja kirjoituksilla. Todella kauniin näköinen. Vaikka vasta seinä sekä patteri maalattu ja mustavalkoinen tapetti paikallaan. Mutta se on upea jo nyt. Meidän makuuhuoneeseen tulee mustaa tapettia sekä punaista ja ikkunaseinä punaiseksi. Katto tulee paneelista ja sinne spotit sekä peili. Eteiseen tulee myös paneelikatto ja käytävään spotit. Tuulikaappiin tulee kivilattia sekä luultavasti oranssit tapetit ja mustat kenkälaatikot ikeasta. Keittiöön tulee valkoiset ovet ja kiviseinää sekä massiivipuu työtaso. Tapetit ja maalit on ostettu (ja osa laitettu seinään) ja rahaa on palanut n. 1000€. Keittiö tulee kustantamaan (onnistuimme rakentamaan todella upean keittiön ja se olikin huomattavasti halvempi, kuin muut versiot, kannatti pyöritellä ideoita) n. 2500€ ja se sisältää liesituulettimen sekä massiivipuu työtason. Kiviseinä tulee maksamaan joko 300€ tai 150€, riippuen laitammeko kokoseinän vai vaan osan. Muuasunto on lattialtaan pähkinää, mutta lastenhuoneet valkosaarnea tai tammea. Pikkuvessan ulkonäköä ja remontiia emme ole viellä suunnitelleet. Turhat on kuitenkin jo purettu pois. Lattiamatto viellä jäljellä sekä pönttö ja pesuallas. Jää luultavasti viimeiseksi.

Saapi nähdä, tuleeko tästä se unelma asunto vai ei :)